UNA MICA DE LA NOSTRA HISTÒRIA

El nostre club neix l’any 1995, a partir del tancament de “Adelaida Step”, organització esportiva de Granollers que entrenava gimnastes de la comarca. Va ser aleshores que es va crear per iniciativa dels pares i mares, el “Club Esportiu Vallesà de Rítmica”.

Centra la seva seu a Montmeló, encara que manté el seu esperit comarcal, amb esportistes de Granollers, L’Ametlla, Cardedeu, La Roca, Llinars i del mateix Montmeló.

L’any 2.001, el club es trasllada a Cardedeu, amb el suport del Patronat Municipal d’Esports d’aquesta població.

D’aquesta manera s’inicia una nova etapa; s’aproven uns nous estatuts i es crea l’actual estructura amb el nom “Club Esportiu Vallesà de Rítmica Cardedeu”.

El club està format pels següents grups:

GRUP D’ESCOLA

En aquest grup les nenes tenen el seu primer contacte amb la gimnàstica rítmica.

Es aquí on treballen la flexibilitat ,l’equilibri i la coordinació. També aprenen els passos necessaris per realitzar els exercicis gimnàstics i tenen el seu primer contacte amb els aparells ( cèrcol, pilota, corda ,cinta, maces…)

EXHIBICIÓ

Es preparen exercicis coreogràfics de cara a les exhibicions que es fan en els trofeus que organitza el nostre club o allà on siguem convidats.)

GRUP COMPETICIÓ

Les gimnastes milloren l’execució dels exercicis propis de la gimnàstica rítmica,reforcen la seva condició física, es continua treballant la flexibilitat,l’equilibri, la coordinació, el treball individual i en equip.

Dins del grup competició hi han dos nivells. El nivell A ( aparells) i nivell B ( mans lliures).

Es preparen coreografies en la modalitat d’individual i de conjunt per participar en competicions a nivell dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya ( JEEC) i altres trofeus.

BALLET

Des de fa 3 anys comptem amb una professora de ballet.

La gimnàstica rítmica és un dels esports més creatius que hi ha.Cada cop s’introdueixen més passos de ball i un major pes de la interpretació la qual cosa fa que un dels pilars fonamentals d’aquesta disciplina sigui el ballet. Diuen que una bona gimnasta ha de ballar com una ballarina, ha de moure l’aparell com una malabarista i interpretar com una actriu.

De moment només s’imparteix el ballet al grup de competició i copa.

COPA CATALANA / BASE

Les gimnastes continuen treballant per millorar l’execució, equilibri, coordinació i flexibilitat però amb exercicis de major dificultat, per a la qual cosa passen a entrenar 13h/setmana.

Dins de les competicions de Copa catalana hi ha els nivells IV, V i VI. Les categories en les quals es participa a cada un d’aquests nivells són: benjamí, aleví, infantil, júnior i sènior. Així mateix hi ha el nivell VII que és el copa base (les gimnastes poden optar a campionats estatals).

Aquest any el club participa amb modalitat individual (nivell IV,V,VI i VII) .